Home
Arbeidsovereenkomst

Arbeidsovereenkomst

Jouw arbeidsovereenkomst is een contract. Daarin staan afspraken tussen jou en je werkgever. Die afspraken mogen niet slechter zijn dan de afspraken van jouw cao.

Wat is een arbeidsovereenkomst

In de arbeidsovereenkomst moeten in ieder geval bepaalde gegevens staan. Er staat veel informatie in een arbeidsovereenkomst en dat is best ingewikkeld. Vraag daarom of je je -overeenkomst mee naar huis kunt nemen. Zodat je het rustig door kunt lezen. Als je het eens bent met de afspraken, onderteken je na twee of drie dagen. Je vindt hier meer informatie over arbeidsovereenkomsten. Heb je meer vragen? Stuur dan een e-mail, de contactgegevens vind je onderaan deze website.

Tijdelijk of vast contract

Ga je in dienst bij een glastuinbouwbedrijf? Dan ontvang je meestal een arbeidsovereenkomst voor bepaalde tijd. Dat is een tijdelijk contract. Je werkgever mag jou maximaal drie keer een tijdelijk contract geven. Het vierde contract moet een vast contract zijn. Een vast contract is een contract voor onbepaalde tijd. Het gebeurt bijna nooit dat je meteen een vast contract krijgt. Is je werkgever een uitzendbureau? Dan gelden de regels voor uitzendkrachten. Eén van de onderdelen van je contract is een uitzendbevestiging. Daarin staan je afspraken over loon, toeslagen en vergoedingen. Het uitzendbureau is verplicht om je contract in jouw eigen taal én in het Nederlands te geven.

Bewaar je contract goed.


Download alle digitale overeenkomsten.


Teken nooit een blanco document.

Zo voorkom je onenigheid achteraf.

Zorg dat je een getekend exemplaar van je contract hebt.

Dan heb je bewijs van de afspraken met je werkgever.

Recht op vaste uren

Let op: werk je langer dan twaalf maanden via een oproepcontract bij een werkgever? Zodra je arbeidsovereenkomst twaalf maanden heeft geduurd, heb je recht op een aanbod voor een vast aantal uren. Dit aantal uren moet minimaal gelijk zijn aan het gemiddelde van je uren dat je in de afgelopen 12 maanden hebt gewerkt. Weiger je het aanbod tot vaste uren, dan blijft de overeenkomst met wisselende uren in stand. Dit kan ook een nieuw aansluitend contract zijn.

Structureel overuren

Werk je langer dan drie maanden meer uren dan er in je arbeidsovereenkomst staan? In bepaalde situaties ontstaat er dan een loondoorbetalingsverplichting. Wil je daar meer over weten? Neem contact op.

;