Home
Cao

Cao

Veel afspraken tussen werkgevers en werknemers over arbeidsvoorwaarden, staan in een cao. Cao is de afkorting voor collectieve arbeidsovereenkomst. In principe gelden die afspraken voor werkgevers én werknemers binnen een bedrijf of sector. De uitzondering is dat er soms afspraken gelden voor deelgroepen. Informeer je daarom goed.

Verschil cao en contract

Afspraken in de cao gaan over je loon, werktijden, toeslagen, vakantie, scholing en pensioen. Wat is dan het verschil tussen een arbeidsovereenkomst en een cao? Een arbeidsovereenkomst is persoonlijk. Terwijl een cao voor de hele sector geldt. In je arbeidsovereenkomst staat meestal onder welke cao jij valt.

Cao per sector

In de glastuinbouw wordt vaak gewerkt via een uitzendbureau. Dat is een andere sector dan de glastuinbouwsector, namelijk de uitzendsector. Werk je via een uitzendbureau? Raadpleeg dan de cao voor Uitzendkrachten. Ben je direct bij het glastuinbouwbedrijf in dienst? Dan zoek je de arbeidsvoorwaarden op in de cao Glastuinbouw.

Vergelijk je contract met je cao.

In je arbeidsovereenkomst mogen alleen dezelfde of betere afspraken staan dan die in de cao.

Weet onder welke cao je valt.

Dan weet je welke afspraken voor jou gelden.

Cao Glastuinbouw

Er is overeenstemming bereikt tussen werkgevers en werknemers voor een nieuwe cao. De nieuwe cao geldt van 1 januari 2020 tot en met 31 december 2022. Klik op de link voor de tekst van de cao in het Pools of in het Engels.

;